srijeda, 26. listopada 2011.

Kladionice i igre na sreću

Igre na sreću definiraju se kao igre u kojima je ishod uvjetovan stvarima ili događajima koje ne možemo sa sigurnošću predvidjeti. Postoje igre na sreću u kojima mogu sudjelovati svi i koje ne zahtijevaju nikakve dodatne vještine i znanja. To su igre poput lutrije, izvlačenje tombola ili sudjelovanje u nagradnim emisijama putem glasanja, telefonskih poziva, anketa i slično.

S druge strane postoji kladionica (od kojih su sve više popularne online kladionice) koja omogućava sudjelovanje u klađenju među najpopularnijim sportovima. Kladionica s druge strane zahtijeva predznanje i informiranost, premda sudjelovati u klađenju mogu svi, ali se poznavanje ili nepoznavanje sporta može odraziti pozitivno, odnosno negativno na rezultat i ishod tj. prognozu sportskih rezultata.

Gledanje i praćenje sportskih igara je nužno kako biste klađenje pretvorili u dobitak. Premda je dobitak neizvjestan,  poznavatelji sporta nerijetko osvajaju dobitke. Poznavatelji sportskih igara proučavaju komentare i predviđanja prije same igre te često donose svoje odluke na temelju rezultata iz povijesti i činjenica. Na kraju ipak ostaje jedan neizvjesni postotak i u tom postotku leži uzbuđenje svakog sudionika ovakvih vrsta klađenja.

Sportska kladionica danas pruža užitke milionima ljudi diljem svijeta. Nekome je klađenje hobi, nekome dodatna zarada, a nekome spoj užitka i korisnoga. Spada li klađenje u igre na sreću u sposobnost predviđanja rezultata? Naposljetku, je li uspijeh u klađenju umjeće ili čista sreća?

 

Nema komentara:

Objavi komentar